G E Z I N S T H E R A P I E

Iedere ouder wil diep in zijn hart een liefdevolle band met zijn of haar kind. En andersom, een kind wil alleen maar liefde van zijn of haar ouders. Soms kan het zijn dat die liefde verstopt zit onder angst, spanningen, trauma, emoties, beperkende overtuigingen, onvervulde basisbehoeften en meer. Deze kunnen van het het kind zelf zijn, van de ouders, of veel verder terug in de generatie. Dit kan ervoor zorgen dat er een negatieve spiraal ontstaat waar je zelf lastig uit kunt komen, al wil je dit nog zo graag. Wat je ook doet, je kunt elkaar niet werkelijk bereiken.

Kinderen dragen of spiegelen vaak onverwerkte trauma's en dit zorgt ervoor dat zij dit uiten in gedrag, emoties of zelfs ziekte. Kinderen zijn loyaal en doen veel voor hun ouders. Ook jij was als kind loyaal naar jouw ouders en misschien is dit nog steeds zo, ook al ben je al lang volwassen.

Dit wordt niet altijd gezien of herkend, zeker als het gedrag van een kind iets heel anders laat zien. Of als er diagnoses zoals ADHD, autisme of iets anders zijn. Hoe zie je dan je kind, vanuit wie het werkelijk is, of zie je alleen nog het gedrag wat bij die diagnose hoort?

Door hier inzicht in te krijgen krijgen kinderen en ouders meer rust en ruimte. Het kind hoeft niet meer te spiegelen of iets te dragen wat niet van hem of haar is. En jij als ouder kunt vanuit de verbinding met jezelf contact maken met jouw kind. Als je verbonden bent met jezelf, met je hart, is het veel makkelijker om contact te maken met jouw kind en ook met anderen. Je kunt jouw kind dan zien in wat het werkelijk nodig heeft.

Ik begeleid jullie als gezin graag en doe dit op een liefdevolle, creatieve manier. Zodat jullie vanuit liefde hand in hand verder kunnen. We kijken wat jullie als gezin nodig hebben en wat iedere persoon apart in jullie gezin nodig heeft. Daar stem ik de sessies op af. Zo ontstaat er heling bij jezelf en bij je kinderen. En dat is het allermooiste cadeau wat je hen en jezelf kunt geven. Hoe ik dit aanpak kun je hier lezen.