I N D I V I D U E L E  T H E R A P I E

Iedere dag gebeurt er van alles in ons leven. Positieve en negatieve gebeurtenissen, emoties van onszelf en van anderen, dingen die gebeuren in de wereld en die we horen op het nieuws, en nog veel meer. Al deze dingen hebben invloed op ons, zowel bewust als zeker ook onbewust. Misschien herken je het wel, voordat je naar een winkel ging voelde je je fit, na het winkelen ben je opeens uitgeput. Dit betekent dat er energie in jouw energieveld is blijven hangen die niet van jezelf is en ervoor zorgt dat je zo moe bent. Met name als je hooggevoelig bent kan dit je behoorlijk dwarszitten, zeker als je hier niet van bewust bent.

Zo gaat het ons hele leven door, we hebben te maken met onze eigen emoties en gedachten, trauma's die onverwerkt zijn, onvervulde basisbehoeften waardoor we deze zoeken bij anderen, krijgen te maken met ingrijpende gebeurtenissen en meer. Ook onverwerkte zaken vanuit ons familiesysteem hebben invloed op ons. Niet alles kan gelijk verwerkt of opgelost worden, als dit niet kan slaan we dit op in ons fysieke lichaam. Het is nodig om hier aandacht aan te geven, anders blijven deze onverwerkte zaken ons onbewust beïnvloeden.

Uiteindelijk kan dit zorgen voor lichamelijke klachten zoals ontzettend moe zijn, slaapproblemen, ziekte (ook ernstige ziekte zoals kanker), onverklaarbare pijn. Het is goed, om naast de reguliere behandelingen, ook altijd te kijken wat nu werkelijk de oorzaak is van ziekte en lichamelijke klachten. Je wordt namelijk niet zomaar ziek. Naast lichamelijke klachten kun je ook mentale en emotionele klachten hebben zoals depressie, dwanggedachten, angsten, burn-out, negatieve gedachten over jezelf/anderen/het leven, verdrietig zijn of juist niet bij je gevoel kunnen komen en meer. Je kunt deze klachten niet los van elkaar zien, lichaam en geest zijn verbonden met elkaar en hebben ontzettend veel invloed op elkaar.

Je kunt hier balans in vinden, daarvoor is het belangrijk dat je goed gaat kijken en herkennen wat jij nu werkelijk nodig hebt, waar je gelukkig van wordt, wat er nog verwerkt mag worden, welke ingrijpende gebeurtenissen er in jouw leven zijn, wat je overlevingspatroon is, hoe je hier uit komt, wat je mee hebt genomen uit je familiesysteem en wat je misschien wel los mag laten omdat het diep van binnen niet bij jou past.

Ook als je hooggevoelig bent is het goed om hier naar te kijken, wat is van jou, wat is van de ander, hoe blijf je bij jezelf en houd je de verbinding met jezelf. Dit is een proces van veel leren, vallen en opstaan, weten hoe het voor jou werkt en waar je behoefte aan hebt. Dit is voor iedereen anders, niemand is hetzelfde, ook niet als je hooggevoelig bent.

Je kunt bij mij terecht met de volgende klachten, zowel als volwassene als kind.
-Traumaverwerking
-Rouwverwerking
-Kinderen voorbereiden op rouw en verlies, hoe ga je hier mee om
-Burn-out, depressie, piekeren, angstproblematiek
-Hooggevoeligheid, nieuwetijdskinderen
-Terugkerende problemen
-Scheiding, juist ook als je deze goed wil voorbereiden voor jullie kinderen
-Gezinsdynamiek herkennen en hier je eigen plek innemen
-Fysieke klachten, ziekte, herstel van ziekte
-Verbinding met jezelf herstellen
-Zorgen voor jezelf en voor anderen vanuit je hart

Misschien staat jouw klacht er niet tussen, maar kan ik je toch verder helpen. Je kunt altijd contact opnemen met jouw vraag. Ik werk samen met andere disciplines, daarom verwijs ik door als dit nodig is. Wil je graag een afspraak maken of meer informatie? Neem dan contact op.