kindertherapeut, traumatherapeut, kindercoach, breathwork, rouw en verliestherapeut, kindercoach

K I N D E R E N

Kinderen die niet gezien worden in hun verdriet of pijn gaan die pijn compenseren. En dat uit zich ergens in hun leven.

Bijna ieder kind krijgt in zijn of haar jeugd te maken met kleine of wat grotere tegenslagen. Heel normaal, en hoe graag we onze kinderen willen beschermen voor alles, de realiteit is dat dit niet kan. Juist de kindertijd is een tijd waarin kinderen kunnen leren om te gaan met tegenslagen, ruzie, iemand waarmee het niet klikt en meer. Het zorgt voor veerkracht en dat neemt een kind de rest van zijn of haar leven mee.

Toch kan het zijn dat een kind vastloopt omdat er teveel is gebeurt in korte tijd, een verlies heel ingrijpend is of er traumatische gebeurtenissen zijn zoals het zien van een ongeluk, overlijden van een dierbare, overlijden van papa of mama, ernstige ziekte in het gezin, scheiding of iets anders wat er voor zorgt dat een kind het niet alleen kan verwerken.

Daarnaast zijn er veel kinderen die hooggevoelig zijn, wat zich onder andere uit in minder goed om kunnen gaan met prikkels, snel vol zitten, emotionele uitbarstingen en meer. Zeker de afgelopen jaren zijn er steeds meer kinderen die vastlopen doordat ze niet begrepen worden, of zelf niet begrijpen hoe om te gaan met verwachtingen en druk. Ook de coronacrisis heeft bij aardig wat kinderen en jongeren gezorgd voor emotionele en fysieke klachten.

"Ieder kind is uniek"

kindercoach, traumatherapeut, kindertherapeut, Rotterdam, Krimpen, breathwork, innerlijk kindwerk

Merk je dat je kind vastloopt? Je kunt dit o.a. herkennen aan:
Lichamelijke klachten: Buikpijn, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, slecht eten, veel eten, astma, allergie, ziekte etc.
Emotionele klachten: Snel boos zijn, geïrriteerd, vaak verdrietig, juist helemaal geen emoties kunnen uitten.
Sociale klachten: Veel ruzie maken, geen vriendschappen meer aangaan of juist alleen nog maar op pad zijn, explosief gedrag.
Mentale klachten: Veel piekeren, bang zijn, nachtmerries, angsten, paniekaanvallen.
Spirituele klachten zoals: Veel bezig zijn met de dood, het universum, het zien van dingen die anderen niet zien.

Allereerst, bedenk dat sommige klachten bij een verwerkingsproces horen. Pas als de klachten langdurig zijn (denk hierbij aan ongeveer een half jaar), de klachten zich opstapelen, of als je je zorgen maakt, is het tijd om professionele hulp in te schakelen.

Ook kan het zijn dat jouw kind klachten laat zien, terwijl je zeker weet dat hij of zij geen ingrijpende ervaring heeft gehad. Dan kan het zijn dat er iets in jullie familiesysteem zit wat aandacht nodig heeft. In dat geval werk ik met jullie als ouders, en kijken we daarna of jullie kind nog iets nodig heeft om verder te kunnen. Ik kijk sowieso altijd of jullie als ouders ook iets nodig hebben, als dit zo is dan vertel ik je dit eerlijk.

Heb je na het lezen vragen? Maak je je zorgen? Boek dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in de agenda.

Je kunt bij mij terecht voor:
Trauma en rouwverwerking voor kind en ouder
Gezinsbegeleiding
Inzicht en begeleiding bij ernstige ziekte, (aankomend overlijden) en scheiding
Kennis over hoe een kind omgaat en reageert op rouw en verlies
Begeleiding bij moeilijk gedrag en hooggevoeligheid
Begeleiding als je je kind wil leren om te gaan met zijn uniekheid (denk aan ADHD, ADD, autisme)


traumatherapeut, breathwork, kindercoach, kindertherapeut, familieopstellingen, innerlijk kindwerk, Rotterdam, Nederland

Als we samen aan de slag gaan, is dit wat je zult merken:

Je snapt beter hoe kinderen reageren op ingrijpende gebeurtenissen of omstandigheden

Je hebt inzicht in je eigen patronen, en weet beter waarom je reageert zoals je reageert.

Je weet wat je nodig hebt, zorgt voor jezelf en weet wanneer je tijd voor jezelf nodig hebt. Begrenzen gaat makkelijker en meer vanuit jezelf. Er is meer rust in je lichaam en je staat niet meer continu in de overlevingsstand.

Meer inzicht in jouw kind
Je weet wat het gedrag van je kind jou wil vertellen. Je snapt ook beter waar dit vandaan komt. Hierdoor kun je je kind beter begeleiden en voelt hij of zij zich begrepen en gezien door jou als ouder.

Je weet hoe je er kunt zijn voor je kind, zonder dat je zelf leeg loopt

Traumatische ervaringen worden verwerkt en geheeld


Meer rust in jullie gezin
Als jij meer rust in jezelf voelt, zal dit doorwerken in je gezin. Dit merk je doordat je bijvoorbeeld anders reageert op je kind, maar ook energetisch omdat we werken op het hele familiesysteem.

Je kunt meer ZIJN, je hoeft niet meer alle ballen hoog te houden en nog harder te werken

Vertrouwen in jezelf

Let op: Voor je hier bent, kan het zijn dat je door van alles heen gaat, pieken en dalen ervaart en soms juist het even niet weet. Het is een proces wat tijd kost, verandering in jezelf, en wat vaak niet van de 1 op de andere dag gaat. 

Goverina Speksnijder, traumatherapeut

Willen jullie graag begeleiding voor jullie kind? Of wil je zelf meer handvaten zodat je het gedrag van je kind beter begrijpt? Vul hieronder je gegevens in, dan neem ik zo snel mogelijk contact op. Of boek zelf een kennismakingsgesprek in de agenda.

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.