Voel jij dat het nodig is om in jullie gezin iets te doorbreken of te veranderen? Als jij als ouder aan jezelf werkt, is dat de belangrijkste stap.

Je gezin: je houdt zielsveel van ze, maar soms is het oh zo complex


Iedere dag sta je op voor het meest waardevolle in jouw leven, je gezin. Je houdt zielsveel van ze, toch voelt het regelmatig alsof elke dag weer een nieuwe ronde is van een gevecht waar je al jaren in zit. Het zou makkelijk moeten gaan, en om je heen lijkt het ook makkelijk te gaan, maar bij jou voelt het alsof het leven af en toe alleen maar zwaar is.

Wellicht herken je dat er de afgelopen tijd iets ingrijpends is gebeurd, waardoor de balans in jullie gezin kwijt is. Dat kan iets zijn bij jou als ouder, zoals ziekte, depressie, relatieproblemen of iets bij je kind, zoals een moeilijke periode op school, overprikkeling, hooggevoeligheid, moeite om met emoties om te gaan of een laag zelfbeeld. Ook kan het zijn dat jullie te maken hebben gehad met het verlies van een dierbare, kort of langer geleden, wat grote impact heeft op jullie gezin. Wat het ook is, het raakt jullie als gezin en zorgt voor onrust.

Hoe blijf je dan midden in die onrust bij jezelf als ouder? Hoe kun je je kind goed begeleiden, als hij of zij het zwaar heeft? Hoe kun je er zijn voor je gezin, én tegelijkertijd voorkomen dat je eigen emmer continu overloopt? Hoe kun je het beste opvoeden, terwijl iedereen iets anders zegt? Dit soort vragen houden je bezig en je komt er maar niet uit.

Tijd om even stil te staan als ouder, om terug te gaan naar je gevoel en je intuïtie te volgen. Om jouw eigen patronen onder de loep te nemen en te veranderen wat misschien wel helemaal niet meer bij jou of je gezin past. Zodat je uiteindelijk met een frisse blik naar jullie uitdagingen kunt kijken en zien dat er een oplossing is.

Op deze manier stop je met overleven, je kunt het leven weer omarmen en trots zijn op wie jij bent als ouder en wie jullie zijn als gezin.

Ik begeleid je graag en doe dat met compassie, openheid en geduld.

Ik ben Goverina Speksnijder, holistisch therapeut, gespecialiseerd in gezinsdynamiek, rouw en verlies, traumaverwerking en hooggevoeligheid. Ik weet als geen ander hoe groot de impact is van ingrijpende gebeurtenissen op een gezin en familiesysteem en hoe de nasleep van zo'n gebeurtenis jaren kan duren, zeker in het geval van ziekte en overlijden. Het zorgt ervoor dat je manieren gaat zoeken om om te gaan met deze situatie, je gaat aanpassen, gaat overleven. Dit heb ik zelf ervaren in mijn jeugd, mijn moeder overleed toen ik 5 jaar was. Hierdoor veranderde er van alles in ons gezin, iedereen wiebelde, al zal je dit aan de buitenkant vast niet hebben gezien. Want iedereen ging door. Dit werkte door op mij, zelfs toen ik al lang volwassen was en zelf kinderen had.

Toen onze zoon in 2015 ernstig ziek werd (hij is gelukkig beter geworden, waar ik heel dankbaar voor ben) ervaarde ik nogmaals hoe groot die impact is en hoe lang de nasleep is van zo'n gebeurtenis. Zeker kleine kinderen hebben nog niet de tools in huis om hier mee om te gaan, ze zijn nog in ontwikkeling en passen zich vaak aan. Ergens in hun leven komt dit er uit, in ziekte, gedrag of problemen. Vaak gaat dit patroon door van generatie op generatie, totdat iemand het weet te doorbreken.

Mijn ervaring is dat de beleving van een ingrijpende gebeurtenis voor ieder lid van het gezin anders kan zijn. Wat er dan weer voor zorgt dat er op verschillende manieren om word gegaan met de situatie, er verschillend wordt verwerkt en andere behoeften zijn. Dat maakt het niet altijd makkelijk, zeker als je de taal van de ander niet begrijpt en persoonlijk neemt.

Mijn kracht zit in het voelen en zichtbaar maken van de werkelijke behoefte van jezelf en van de ander en daar een stapje in achteruit te maken. Pas als jij jezelf echt begrijpt, kun je een ander ook echt begrijpen.

Alles wat jij dus verwerkt en inziet bij jezelf, zorgt voor compassie en ruimte in jullie gezin. Ik begeleid jullie hier graag bij.

Jouw kind als spiegel.

Kinderen voelen vaak haarfijn aan of iemand trouw is aan zichzelf of een rol speelt en doet wat hij of zij denkt dat er van hem/haar wordt verwacht. Dit gebeurt heel onbewust en is iets waar je totaal niet bij stil staat als ouder. Ook kan het zijn dat er bepaalde patronen en onverwerkte zaken van generatie op generatie worden doorgegeven. Kinderen kunnen dit spiegelen in hun gedrag, maar ook ziektes en andere klachten kunnen hierdoor ontstaan. Kinderen staan nog dicht bij hun gevoel, dus het kan goed zijn dat jij vroeger als kind ook voelde dat jouw ouders vooral leefden volgens wat van hen werd verwacht of wat ze gewend waren. Ergens ga je of dit patroon overnemen, óf je gaat juist totaal iets anders doen, want je wil je kind vooral alles geven wat jij hebt gemist.

Tijd om hier verandering in aan te brengen!

Ik werk in gezinnen meestal met de ouders, tenzij ik merk dat er iets nodig is bij de kinderen. Ik weet dat alles wat jij als ouder bij jezelf heelt, heelt voor je kinderen. Pas dan kun je dat geven aan je kinderen en er onvoorwaardelijk zijn, wat er ook gebeurt.

Soms speelt er iets in jullie gezin, waarbij je kind echt zelf behoefte heeft aan handvatten en therapie. Of je kind loopt vast, is depressief en weet niet meer waar hij of zij naar toe moet. In dat geval vinden de sessies en of behandelingen plaats met je kind. Ook dan betrek ik jou als ouder er graag bij. Ik sla de brug tussen jou en je kind, door jou te informeren (met toestemming van je kind) en indien nodig ook handvatten te geven. Ik ben daarin wel eerlijk, als ik merk dat je kind last heeft van iets wat speelt in het familiesysteem dan koppel ik dit terug. 

Hoe ik werk: veel voelen en ervaren, praten als het nodig is.

Als je bij mij in de praktijk komt kun je onderstaande therapievormen verwachten. Ik werk holistisch en systemisch.

Als je bij mij in de praktijk komt kun je onderstaande therapievormen verwachten. Ik werk holistisch en systemisch.

Innerlijk Kindwerk: De eerste 7 jaar van je leven ben je het meest kwetsbaar en beïnvloedbaar. Alles wat in deze periode gebeurt en niet verwerkt kan worden, sla je op in je lichaam. Tijdens deze periode ontwikkel je overtuigingen, over jezelf en over de wereld. Met Innerlijk Kindwerk onderzoeken we wat bij jou past, wat er nog in je lichaam opgeslagen ligt en wat er losgelaten mag worden.

De kaart: De kaart van Janet Schmidt is een veelgebruikte werkvorm rondom rouw en verlies. Door met behulp van de kaart te werken aan jouw hulpvraag, wordt zichtbaar wat er in jou speelt. Je kunt letterlijk woorden geven aan wat jij voelt, en er word zichtbaar wat er onbewust onder een bepaald klacht of gedrag zit. Deze werkvorm is voor zowel kinderen als volwassenen geschikt.

Werken met poppetjes: Ik gebruik regelmatig poppetjes tijdens een sessie, om de dynamiek in een gezin of relatie te verbeelden, of om een opstelling te doen. Dit geeft inzicht en helderheid. Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. 

BRTT ® TRB© traumaverwerking

BRTT ®(Body Remembers Trauma Therapie) en TRB ® (Trauma Release Breathwork): BRTT en TRB zijn beiden diepgaande en ontzettend effectieve methoden om trauma te verwerken. Door middel van ademhaling en lichaamsgerichte oefeningen laat je trauma en spanning los uit je lichaam. Hiervoor hoef je niet na te denken, jouw lichaam weet alles en weet ook hoe het kan helen.

Touch for Health/kinesiologie: Touch for Health helpt om blokkades in het lichaam op te heffen, hierdoor kan stress en spanning uit het lichaam losgelaten worden. Ook zet deze behandeling je zelfgenezend vermogen aan, het brengt je meer in je lichaam.

EFT (Emotional Freedom Techniques): EFT is een effectieve manier om om te gaan met emoties en om achter de oorzaak van een klacht te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning uit je lichaam, waardoor er ruimte komt en klachten kunnen verdwijnen. Ik gebruik EFT graag, het is ontzettend doeltreffend en ook makkelijk zelf aan te leren.

Meditatie, aromatherapie, huiswerkopdrachten en praktische tips en oefeningen om thuis verder mee te gaan: Tijdens een sessie werken we aan inzicht en verwerking, daarnaast weet ik dat je thuis en in je dagelijkse leven van alles tegenkomt. Ik geef je van alles mee om daar mee om te kunnen gaan, zonder dat je jezelf voorbij loopt en vergeet.

Hoe een traject er uitziet

Wat jouw situatie ook is, ik hoop dat je vertrouwt dat wat jij ervaart of voelt niet gek is, en dat dit de tijd is om dat te verwerken of aan te kijken.

Omdat ieder traject op maat is, plannen we eerst een introductiesessie. Dit is een sessie van 1,5 uur bij mij in de praktijk. We doen een intake en gaan ook al meteen aan de slag met wat jou bezighoudt. Die sessie kun je zien als startpunt. Jij kunt tijdens deze sessie voelen of mijn manier van werken bij je past. Vanuit daar bepalen we samen verder het traject. De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Krimpen aan den IJssel. 

Mijn ervaring is dat een introductiesessie al veel informatie geeft en opheldert, maar dat er meer nodig is om ervoor te zorgen dat jullie als gezin weer in balans zijn en vooral ook blijven. Daarom werk ik met trajecten van 4 tot 8 sessies, afhankelijk van jullie hulpvraag. Wil je werkelijk iets veranderen, dan is het nodig dat dit zorgvuldig en duurzaam gebeurt. Tussen de sessies door ben ik bereikbaar voor dringende vragen. Zo kunnen we met elkaar afstemmen wat er nodig is en bijsturen als dat nodig is. Na 4 sessies is er vaak al een duidelijk verschil merkbaar.

Dit past bij jou als je herkent dat....


...jij zelf als ouder overloopt en je op dit moment niet meer de leukste ouder bent voor je kind. Je voelt je soms uitgeblust, depressief of heel ver weg van jezelf. Je neemt je iedere dag voor dat deze dag anders wordt, maar loopt vooral op je tenen. Grote kans dat je een kort lontje hebt of het gevoel dat het echt teveel is. Je probeert de controle te houden en dit zorg voor strijd.

...je kind al een tijdje tegen bepaalde thema's aanloopt, zoals overprikkeling, hooggevoeligheid, emotionele uitbarstingen, onzekerheid of faalangst. Of iets ingrijpends heeft meegemaakt. Jij wil weten hoe je je kind het beste kunt begeleiden, je weet alleen niet hoe en soms voel je je tekortschieten als ouder.

...er onrust is binnen het gezin, maar je niet goed de vinger kan leggen op wat er nu precies gebeurt, ook al heb je het er al vaker over gehad, bijvoorbeeld met je partner.

....je heel graag alles anders wilt doen dan je eigen ouders, omdat je vind dat je iets hebt gemist. Op de een of andere manier lukt dat alleen niet en dit zorgt voor onmacht en frustratie.

....je regelmatig aan jezelf twijfelt, doe ik het wel goed?

...je getriggerd wordt door je kind, op de één of andere manier weet hij of zij iedere keer weer je zwakke plek te raken.

...je het aangeven van grenzen en duidelijkheid moeilijk vind.

....er iets ingrijpends is gebeurd of nog speelt, waardoor er een nieuwe dynamiek binnen jullie gezin is ontstaan, of je verwacht dat deze gaat komen en wil daar op in kunnen spelen.

....jullie gezin 'anders' is. Gevoeliger. Je ervaart veel druk vanuit de maatschappij en ervaart hierin een tweestrijd tussen hoofd en gevoel, die je ook terugziet bij je kind. Je hebt behoefte aan praktische tools die passen bij hoe jij de wereld ziet.

Jullie gezin is niet voor niks bij elkaar. Jullie kunnen veel van elkaar leren! Samen onderzoeken we de onderliggende patronen in jullie gezin en familiesysteem en kijken wat ieder persoonlijk nodig heeft.


Investering

Intake + introductiesessie
Voorafgaand aan deze intake stuur ik je een intakeformulier  met belangrijke vragen. Tijdens de sessie bespreken we jullie situatie en gaan we gelijk al aan de slag met jullie hulpvraag.
€ 95 (normaal € 120)

Traject van 4 sessies op maat
Afgestemd op jullie hulpvraag.
Inclusief tips, huiswerk, begeleiding tussen de sessies via Whats-app of telefonisch en een heerlijke biologische wrijfolie voor kinderen.
€ 400

Traject van 8 sessies op maat
Afgestemd op jullie hulpvraag.
Inclusief tips, huiswerk, begeleiding tussen de sessies via Whats-app of telefonisch en een heerlijke biologische wrijfolie voor kinderen.
€ 800

Als we samen aan de slag gaan, is dit wat je zult merken:

Een betere verbinding met jezelf
Je hebt inzicht in je eigen patronen, en weet beter waarom je reageert zoals je reageert. Je weet wat je nodig hebt, zorgt voor jezelf en weet wanneer je tijd voor jezelf nodig hebt. Begrenzen gaat makkelijker en meer vanuit jezelf. Er is meer rust in je lichaam en je staat niet meer continu in de overlevingsstand.

Meer inzicht in jouw kind als spiegel
Je weet wat het gedrag van je kind jou wil vertellen. Je snapt ook beter waar dit vandaan komt. Hierdoor kun je je kind beter begeleiden en voelt hij of zij zich begrepen en gezien door jou als ouder.

Je weet hoe je er kunt zijn voor je kind, zonder dat je zelf leeg loopt

Meer rust in jullie gezin
Als jij meer rust in jezelf voelt, zal dit doorwerken in je gezin. Dit merk je doordat je bijvoorbeeld anders reageert op je kind, maar ook energetisch omdat we werken op het hele familiesysteem.

Je kunt meer ZIJN, je hoeft niet meer alle ballen hoog te houden en nog harder te werken

Holistische Praktijk Hand in Hand

Werken aan jezelf en jullie gezin? Vul hier je gegevens in, en vertel al kort waar jullie tegen aan lopen. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.

Veelgestelde vragen


Ik denk dat het goed is om met het hele gezin te komen, kan dit ook?
Ja, dat kan zeker! Na een telefonisch kennismakingsgesprek plannen we afhankelijk van jullie hulpvraag óf een eerste afspraak in met beide ouders of een eerste afspraak met het hele gezin. Zo kunnen jullie gelijk ervaren hoe ik werk en of jullie een klik hebben met mij.

Ik voel me oké, maar het gaat niet goed met mijn kind, kan mijn kind dan toch komen?
Ja, dat kan absoluut. In dat geval plannen we een eerste afspraak in en bekijken we daar hoe we verder gaan. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat ik toch voel dat het probleem van jouw kind te maken kan hebben met jullie familiesysteem. Als dit zo is dan laat ik je dit weten en kijken we samen hoe we dit aanpakken. Ik ben hier open en eerlijk in.

Er is in ons gezin sprake van ernstige ziekte, helaas is reizen voor ons teveel belasting. Kun je ook bij ons aan huis komen?
Ja, dat kan. In dat geval neem ik mijn spullen mee. Dit bespreken we tijdens onze telefonische afspraak. Afhankelijk van de reistijd kan het zijn dat ik reiskosten moet berekenen, dit spreken we van te voren af. Zo weet je waar je aan toe bent.

Ik ben bang dat als ik naar jou toe kom er van alles naar boven komt wat ik niet wil
Dat begrijp ik heel goed. Het is ook spannend om een sessie in te gaan, niet te weten wat je kunt verwachten en ook nog van alles aan moeten gaan. Toch hoop ik dat je mij vertrouwd als ik je vertel dat juist door iets niet te doorbreken en door te modderen, je vooral bezig bent om alles te onderdrukken en niet echt te leven. Dit kost ontzettend veel energie en gaat ten koste van jezelf. Als je dit kunt doorbreken voel je je vrijer en liefdevoller.

Word dit ook vergoed door mijn zorgverzekering?
Nee, ik wordt niet meer vergoed door zorgverzekeraars. De eisen die gesteld werden kostten mij veel waardevolle tijd, voor een heel klein percentage van de sessie wat vergoed werd, en dan nog steeds alleen voor de cliënten die een goede aanvullende verzekering hadden.