O V E R  M IJ

Ik ben Goverina Speksnijder. Mijn gezin bestaat uit mijn man, onze 2 prachtige kinderen en onze allerleukste, beetje eigenwijze teckel. Ik hou van wandelen, lezen, bakken, koken, knutselen, sporten, yoga en de natuur.

Sinds 2020 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk als Holistisch Gezins- en Kindertherapeut. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij het Nieuwetijdscentrum Lichtkind Lichtvlinder in Maarssen van Nicole Broers. Een prachtige opleiding die mij zowel persoonlijk als professioneel heel veel heeft gebracht. Daarnaast heb ik nog aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van rouw en verlies, healing en mediumschap.

Zelf ben ik hooggevoelig, een eigenschap die me lang tegenhield om bij mezelf te blijven. Ik voelde veel van anderen en betrok dat vooral op mezelf. Mijn reactie was om me aan te passen aan wat ik voelde bij anderen, zodat zij zich niet ongemakkelijk, boos, verdrietig of wat dan ook zouden voelen. Heel mooi, maar het ging ten koste van mezelf. Inmiddels heb ik geleerd om bij mezelf te blijven, ongeacht wat ik voel bij anderen. Dat is de ene keer makkelijker dan de andere keer, maar ook dat mag. 

Uit eigen ervaring weet ik hoe onverwerkte emoties, trauma's en onvervulde basisbehoeften kunnen doorwerken van generatie op generatie. En welke grote gevolgen dit kan hebben voor jezelf op volwassen leeftijd, je kinderen en relaties. Juist omdat het niet zichtbaar is, is het ongrijpbaar. Wij als ouders hebben echt een keuze hierin, blijf je het wegstoppen, of ga je het aan? Het maakt zo'n verschil en is voor kinderen zo waardevol als zij vrij zijn van de zaken die doorgegeven worden van generatie op generatie. Ook als je volwassen bent is het heel waardevol om alles los te laten wat niet van jou is of eigenlijk niet bij je past. Zo kun je werkelijk zijn wie je bent en leven vanuit je hart met respect en liefde voor anderen. Ik geloof dat je als je vanuit je hart leeft, vanzelf de juiste beslissingen maakt, voor jezelf, voor anderen, voor de dieren om ons heen, de wereld. Zo creĆ«ren we met elkaar een mooie, liefdevolle wereld. 

Ik hoop dat ik jou of jullie als gezin hierbij mag begeleiden en ik je mag verwelkomen in mijn praktijk.