SCHOLEN EN KINDERDAGVERBLIJVEN
Complexe situaties in de klas zoals rouw en verlies? Kinderen die vastlopen, vaak gedrag laten zien wat zorgen baart en voor een negatieve cirkel zorgt?
Mijn ervaring is dat het kinderen enorm helpt als er iemand is op school die vanuit een andere positie meekijkt naar wat er speelt. Ook voor leerkrachten kan het verhelderend zijn als er meegekeken wordt en het probleem achter het gedrag zichtbaar gemaakt wordt.
Ieder kind krijgt in zijn of haar leven te maken met ingrijpende gebeurtenissen. Het ene kind vroeger dan de ander. Hoewel school vooral een plek is om te leren, is het juist voor kinderen die het moeilijk hebben heel belangrijk om gezien te worden. Het kan voor hen een wereld van verschil maken. Ook voor ouders kan het fijn zijn als ze weten dat ze er niet helemaal alleen voor staan. Of als ze meer achtergrondinformatie hebben over wat de impact is van een ingrijpende gebeurtenis.
Want ja, hoe begeleidt je als leerkracht en als school een kind die het moeilijk heeft nu zo optimaal mogelijk, zonder jezelf te verliezen en op je tenen te lopen? Hoe weet je wat een kind laat zien met zijn of haar gedrag?
Onderstaand vind je de trajecten die ik op dit moment aanbied, daarnaast is een persoonlijk traject aangepast op die van jullie organisatie altijd mogelijk. Neem gerust contact op met je vragen, ik beantwoord ze graag!
"It takes a village to raise a child"
Klas op de Kaart
1- daagse training rondom de KAART, een unieke methodiek die laagdrempelig is in te zetten in de klas. De KAART van Janet Schmidt zorgt ervoor dat gevoelige onderwerpen op een luchtige manier kunnen worden gedeeld en verwerkt zonder dat je hiervoor therapeutische kennis hoeft te hebben. Zeker voor kinderen is het een ontzettende fijne check-in tool, of er nu wel of niet sprake is van ingrijpende gebeurtenissen. Het helpt ze woorden te geven aan wat ze onbewust voelen.
Begeleiding bij ingrijpende gebeurtenissen
Als er op jullie school een ingrijpende gebeurtenis is zoals ernstige ziekte of overlijden van een leerling, leerkracht of ouder kan het zijn dat jullie, ondanks een rouwprotocol dat ergens ligt, niet weten wat te doen. Of twijfelen of jullie het wel goed aanpakken. Je kunt mij benaderen voor hulp, advies en begeleiding. We stemmen samen af wat er nodig is. Ik ben hiervoor dag en nacht bereikbaar op 06 23209404
Preventiegroep op school
Is er op jullie school sprake van kinderen die verhoogd risico lopen om ergens in hun jonge leven vast te lopen, door hun achtergrond of thuissituatie? In dat geval kom ik graag bij jullie op school om met een kleine groep leerlingen te werken (maximaal 6 kinderen per groep). Tijdens de bijeenkomsten werken we aan het uitten van emoties, omgaan met emoties, versterking van het zelfbeeld en zelfvertrouwen, omgaan met anderen en wat verder nodig blijkt te zijn.
Ouderbijeenkomst
In deze bijeenkomst van 2 uur neem ik ouders mee in de wereld van kinderen en wat hun reacties zijn op ingrijpende gebeurtenissen. Je ziet namelijk lang niet altijd aan de buitenkant wat er aan de hand is. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat ik zien wat je beter wel en niet kunt doen als ouder. Na deze bijeenkomst weten ouders meer over de wereld van een kind in geval van trauma, rouw en verlies, wat normaal is en wanneer er extra hulp nodig is.
"Laten we samen de wereld een stukje lichter maken voor kinderen die het moeilijk hebben"
Goverina Speksnijder, traumatherapeut
Wil je meer weten of ben je benieuwd of ik iets kan betekenen voor jullie school? Vragen over een kind? Neem dan contact op, of plan zelf een kennismakingsgesprek in. Ik beantwoord jullie vragen graag.