Systeemtherapeut, innerlijk kindwerk, holistisch therapeut, kinesioloog Krimpen aan den IJssel, Rotterdam, Zuid-Holland


W E R K W I J Z E

Als je klachten hebt is het niet alleen belangrijk om inzicht te krijgen in hoe dit is ontstaan, welk patroon eronder schuil gaat en dit te doorbreken, het is ook belangrijk om het zenuwstelsel weer tot rust te brengen. Daarom gebruik ik een combinatie van methodes die gericht zijn op verwerking en gebruik ik daarnaast lichaamswerk om je lichaam tot rust te brengen. Ik werk holistisch en systemisch. Mijn kracht zit in het afstemmen op jou, meevoelen wat er echt speelt en dit inzichtelijk maken. Per sessie stem ik af op wat er op dat moment nodig is. Daarom bied ik geen kant en klare trajecten aan, omdat ieder mens en iedere klacht anders is. Wat voor de 1 werkt en passend is, is voor de ander niet helpend. Heling is het doel, en wat daar voor nodig is stemmen we af in het moment. Vaak zijn meerdere sessies nodig om daadwerkelijk verandering in gang te zetten.

"JOUW LICHAAM SLAAT ALLES OP, IS WIJS, EN WACHT OP BEVRIJDING"

Onderstaande therapievormen gebruik ik in de praktijk:

Innerlijk Kindwerk: De eerste 7 jaar van je leven ben je het meest kwetsbaar en beïnvloedbaar. Alles wat in deze periode gebeurt en niet verwerkt kan worden, sla je op in je lichaam. Tijdens deze periode ontwikkel je overtuigingen, over jezelf en over de wereld. Met Innerlijk Kindwerk onderzoeken we wat bij jou past, wat er nog in je lichaam opgeslagen ligt en wat er losgelaten mag worden.

De KAART: De kaart van Janet Schmidt is een veelgebruikte werkvorm rondom rouw en verlies. Door met behulp van de kaart te werken aan jouw hulpvraag, wordt zichtbaar wat er in jou speelt. Je kunt letterlijk woorden geven aan wat jij voelt, en er word zichtbaar wat er onbewust onder een bepaald klacht of gedrag zit. Deze werkvorm is voor zowel kinderen als volwassenen geschikt.

BRTT ®(Body Remembers Trauma Therapie) en TRB ® (Trauma Release Breathwork): BRTT en TRB zijn beiden diepgaande en ontzettend effectieve methoden om trauma te verwerken. Eigenlijk raad ik iedereen aan die trauma heeft meegemaakt, of lichamelijke/ psychische klachten heeft 1 of meerdere sessies te doen. Door middel van ademhaling en lichaamsgerichte oefeningen laat je trauma en spanning los uit je lichaam. Hiervoor hoef je niet na te denken, jouw lichaam weet alles en weet ook hoe het kan helen. Deze sessie duurt langer, ongeveer 3 uur. Het is ook mogelijk om een losse sessie TRB en een losse sessie BRTT in te plannen, dan duurt de sessie iets korter, ongeveer 2 uur.

Werken met poppetjes: Ik gebruik regelmatig poppetjes tijdens een sessie, om de dynamiek in een gezin of relatie te verbeelden, of om een opstelling te doen. Dit geeft inzicht en helderheid. Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Deze werkvorm is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Familieopstelling: Tijdens een 1 op 1 opstelling onderzoeken we jouw probleem, hoe sta jij ten opzichte van je ouders en voorouderlijke lijn en wat is er nodig om dit te probleem te doorbreken.

Touch for Health/kinesiologie: Touch for Health helpt om blokkades in het lichaam op te heffen, hierdoor kan stress en spanning uit het lichaam losgelaten worden. Ook zet deze behandeling je zelfgenezend vermogen aan, het brengt je meer in je lichaam. Dit is ook zeer geschikt voor kinderen.

EFT (Emotional Freedom Techniques): EFT is een effectieve manier om om te gaan met emoties en om achter de oorzaak van een klacht te komen. Hierdoor verdwijnt de spanning uit je lichaam, waardoor er ruimte komt en klachten kunnen verdwijnen. Ik gebruik EFT graag, het is ontzettend doeltreffend en ook makkelijk zelf aan te leren. Ook voor kinderen is EFT fijn en makkelijk in te zetten.

Creatieve werkvormen voor kinderen: Ik gebruik verschillende creatieve materialen voor kinderen en maak gebruik van Schatgravers, de Glunderketting, de KAART en andere materialen die geschikt zijn voor kinderen.

Aromatherapie: Ik gebruik aromatherapie in de praktijk. Ook geef ik kinderen en jongvolwassenen vaak een wrijfolie mee voor thuis om te gebruiken bij voetenmassage. Wil je zelf een wrijfolie voor je kind bestellen? Neem dan contact op.

Meditatie, huiswerkopdrachten en praktische tips en oefeningen om thuis verder mee te gaan: Tijdens een sessie werken we aan inzicht en verwerking, daarnaast weet ik dat je thuis en in je dagelijkse leven van alles tegenkomt. Ik geef je van alles mee om daar mee om te kunnen gaan, zonder dat je jezelf voorbij loopt en vergeet.

Vragen? Ik beantwoord ze graag, neem gerust contact op.