Workshop Bewust Ouderschap

Opvoeden op een liefdevolle manier, zonder jezelf te verliezen.

Woensdagavond 19 april

             of

Donderdagavond 11 mei


Krimpen aan den IJssel
Deelname: € 20,-

Herken je dat? Regelmatig voelt het als een tweestrijd: je kind geven wat hij of zij nodig heeft, zonder jezelf te verliezen. Je komt daarin van alles tegen, want naast dat je er voor je kind wil zijn, moet er ook nog van alles. Werk, huishouden, die eindeloze volle wasmand en alle andere verplichtingen die soms nog ergens tussendoor gepropt worden. En dan kan het zomaar zijn dat je wel wilt genieten van je kind, dit ook om je heen ziet in media en social media, maar dat de werkelijkheid is dat je eigenlijk vooral op je tenen loopt.

De meeste ouders hebben continu een volle emmer. Logisch ook, want de verwachtingen in de maatschappij zijn hoog, niet alleen voor jou, maar ook voor je kind. 

Als er dan iets ingrijpends gebeurt, zoals ziekte, een overlijden, relatieproblemen of een stressvolle periode op het werk, kan het zijn dat alles als een kaartenhuis in elkaar stort. Grote kans dat de balans in jullie gezin kwijt is en dat er onrust is.

Hoe blijf je dan midden in die onrust bij jezelf als ouder? Hoe kun je je kind goed begeleiden als het zwaar is? Hoe kun je er zijn voor je gezin, én tegelijkertijd voorkomen dat je eigen emmer continu overloopt? Hoe kun je het beste opvoeden, terwijl iedereen wat anders zegt?

Tijdens de workshop "Bewust Ouderschap" nodig ik je uit om hierbij stil te staan en te onderzoeken wat bij jou speelt, bewust of onbewust.

Ik begeleid je graag en doe dat met compassie, openheid en geduld.

Ik ben Goverina Speksnijder, holistisch therapeut, gespecialiseerd in gezinsdynamiek, traumaverwerking en hooggevoeligheid. Ik weet hoe je als ouder kunt twijfelen aan jezelf, beng bent dat anderen het beter kunnen en beter doen, op je tenen kunt lopen om het allemaal zo goed mogelijk te doen. Zeker als je ook nog een rugzak hebt vol met ingrijpende gebeurtenissen, die onbewust nog steeds een rol spelen. Het moeilijke daarvan is dat je dit vaak zelf niet herkend. 

Zelf heb ik dit ervaren in mijn eigen gezin van herkomst en later in mijn gezin. Mijn moeder overleed toen ik 5 jaar was, en dit werkte door op iedereen in ons gezin. Ook toen ik al lang volwassen was en zelf kinderen had. Toen onze zoon in 2015 ziek werd (hij is gelukkig beter geworden) ervaarde ik nogmaals hoe groot die impact is en iedereen in een gezin wiebelt als er iets ingrijpend gebeurt. Zeker kleine kinderen hebben nog niet de tools in huis om hier mee om te gaan, ze zijn nog in ontwikkeling. Ergens in hun leven komt dit eruit. 

Mijn ervaring is dat de beleving van een ingrijpende gebeurtenis voor ieder lid van het gezin anders kan zijn. Wat er weer voor zorgt dat er verschillend wordt omgegaan met de situatie, er anders wordt verwerkt en er andere behoeften zijn. Dat maakt het niet altijd makkelijk, zeker als je de taal van de ander niet begrijpt of persoonlijk neemt. Of denkt dat wat past bij jou, ook past bij je kind of je partner. Mijn kracht zit in het voelen en zichtbaar maken van de werkelijke behoefte van jezelf én van de ander en daar een stapje in achteruit te maken. Pas als jij jezelf begrijpt, kun je een ander ook echt begrijpen.

Als jij aan jezelf werkt, heeft dit meteen impact op jullie als gezin. Ik ontmoet je graag tijdens mijn workshop!

De workshop Bewust Ouderschap: veel voelen en ervaren.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de volgende thema's:

Overtuigingen over het ouderschap
Welke overtuigingen heb jij -bewust of onbewust- over het ouderschap? Hoe uit zich dit in gedrag? Welke helpen je, en welke belemmeren je juist?

Terug naar je gezin van herkomst
Welke waarden heb je meegekregen van jouw ouders en hoe zie je dat nu terug in jouw gezin?

Hoe kijk je naar je kind?
Hoe zie jij jouw kind? Wat zijn zijn of haar eigenschappen? Hoe zie je 'vervelend gedrag' en wat spiegelt jouw kind jou?

Zelfzorg voor jou als ouder
Hoe kun je goed voor jezelf zorgen, ook als je midden in een ingrijpende periode zit. Wat heb je nodig? En hoe kun je dit praktisch vrijmaken in de agenda?

Als basis van de workshop werken we met "de kaart". Dit is een speciaal ontwikkelde methode die kwetsbare thema's op een toegankelijke manier bespreekbaar maakt. Je kunt dit zien als een soort landkaart met verschillende emoties, gevoelens en thema's. Je kunt letterlijk woorden geven aan wat jij voelt, en er wordt zichtbaar wat er onbewust onder een bepaalde klacht of gedrag zit. Mijn ervaring is dat dit meteen veel los maakt en we op die manier meteen de diepte in kunnen. 

Er is veel ruimte voor wat zich aandient tijdens de workshop. Ik geloof dat een groep niet voor niks bij elkaar komt. Het programma wordt altijd intuïtief afgestemd op de groep.


Dit is hoe andere ouders mijn manier van werken ervaren


'Aan de slag gaan met Goverina voelt voor mij als thuiskomen. Zij weet met haar betrokken, liefdevolle en persoonlijke benadering altijd de juiste snaar te raken. Niet alleen door de juiste vragen te stellen, maar ook door op dat moment de meest passende werkvorm of therapie te kiezen. Of het nu innerlijk kindwerk, regressie of een opstelling is, het geeft een hoop nieuwe inzichten waar ik mee verder kan. Na een sessie voel ik me lichter, gezien, gehoord en een stukje wijzer. Echt een stap verder in mijn heling en proces. Altijd dankbaar voor hoe rustig en invoelend Goverina haar kracht en kennis inzet om mij verder te helpen!'


Judith

Je hoeft het niet alleen te doen, ook al voelt het misschien soms wel zo

Praktische informatie

Wat jouw situatie ook is, jij als ouder bent niet alleen! Het is heel normaal om het als ouder soms even niet meer te weten. Juist door dit met andere ouders te delen zul je merken dat er erkenning en herkenning is.

De workshop vindt plaats in mijn praktijk in Krimpen aan den IJssel van 19:30 tot 21:30 op de volgende data:
Woensdag 19 april
           of
Donderdag 11 mei


De investering voor de workshop is € 20. Ik stuur je van te voren een betaalverzoek. We werken met een klein groepje met maximaal 5 andere ouders, en gaan tijdens de workshop al meteen de diepte in.

De kans is groot dat, als er op dit moment iets speelt in jullie gezin, dat er na deze workshop nog extra begeleiding nodig is. Je kunt na de workshop kiezen voor een 1-op-1 introductiesessie. Daarover lees je meer op deze pagina. Tijdens die sessie stemmen we af wat er nodig is en kijken we welk traject aansluit, indien je daar behoefte aan hebt.


Meedoen met de workshop?

Vul dan je gegevens in en vertel al kort waar je tegenaan loopt binnen je gezin en op welke datum je naar de workshop wilt komen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Als je het fijner vindt om gelijk te bellen dan mag dat natuurlijk ook, mijn telefoonnummer is 06 23209404

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.

Veelgestelde vragen


Mijn kind zit niet lekker in zijn vel, helpt dit ook?
Wat vervelend! Ik begrijp dat je je zorgen maakt. De kans is groot dat deze workshop je al wel iets van handvatten geeft en het fijn is om eens met andere ouders te praten over wat jouw bezighoudt, maar dat een traject wellicht beter aansluit. Het kan zijn dat het ook nodig is om met jouw kind te werken, en niet alleen met jou als ouder. Neem even contact op, dan stemmen we af wat past.

Ik ben bang dat als ik naar jou toe kom er van alles naar boven komt wat ik niet wil, en dat dan ook nog in een groep met andere ouders
Dat begrijp ik heel goed, het is ook spannend om naar een workshop te gaan, anderen te ontmoeten en je kwetsbaar op te stellen. Toch hoop ik dat je mij vertrouwt als ik je vertel dat het juist waardevol is om met elkaar te delen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. We worstelen allemaal met bepaalde situaties, vaak voelt dit eenzaam, terwijl iedereen dit dus op bepaalde vlakken heeft. Dus je zult merken dat er veel herkenning is. Alles wat je in de groep deelt is vertrouwelijk, dit spreek ik altijd voor we beginnen met elkaar af.

Is deze workshop voor ouders met een kind van alle leeftijden?
Ja, of jouw kind nu 3 jaar is of 14 jaar, veel opvoedthema's zijn hetzelfde. Jouw kind vraagt wel iets anders van je, maar de basis ben jij als ouder. Dat ben je de rest van je leven. Daarom is mijn doel altijd om jou als ouder te versterken, met inzichten, herkenning, erkenning en eventueel verwerking. Mijn ervaring is dat je vooral jezelf moet kunnen dragen als ouder, dan ben je er onvoorwaardelijk voor je kind en is je draagkracht veel groter. Of ze nu baby zijn of een grote puber.